MINI CHEESECAKES

15. července 2015 v 17:05 | Wendy Flowers |  nápady a návody.

Krásný den! Jak jsem se tak dívala, tak jsem červen totálně blogově zaspala, docela ostuda. Nicméně dnes jsem si řekla, že to změním a něco přidám, aby to nevypadalo, že na blog kašlu. Stále si říkám, při procházení nějaké hezké mamčiny kuchařky, že se do něčeho pustím, něco upeču nebo uvařím, a jak bylo to děsné horko, tak jsem se do toho dala. Objevila jsem totiž jednoduchý recept na malé, maličké cheesecakes a řekla jsem si, že ty prostě zkusit musím. Abych to uvedla na pravou míru, já naprosto miluji všechny obdoby této americké pochutiny, takže toto byla jasná volba.

Recept je vhodný pro všechny milovníky cheesecaků na světě, je to vlastně přesně ta samá dobrota, jen v malé verzi, v takové kapesní verzi. :) Příprava je jednoduchá, rychlá.



sušenkový základ: 120g sušenek (např. Bebe rodinné, Oreo, Koka)
60g másla

smetanová náplň: 450 g smetanového sýra (nejčastěji Philadelphia, mascarpone, postačí i měkký tvaroh)
130 g cukru krupice
2 vejce
1 nebo 2 lžíce citronové šťávy - dle chuti
½ lžičky citronové kůry
1 lžička vanilkového extraktu

smetanová poleva: kelímek zakysané smetany
cukr ( budete přidávat dle chuti)
ovoce (jahody, maliny, borůvky)

!! důležité je mít buď plechovou formu na muffiny, nebo silikonové košíčky !!
dobré je mít i papírové košíčky - nejsou nutností



Připravte si plech, nebo silikonové kočíčky (já osobně používám s. košíčky) do kterých vložte papírové košíčky. Je to lepší, dortíky lze z formiček jednodušeji vyndat.

Sušenky rozdrťte nebo rozmixujte, a v misce smíchejte s rozehřátým máslem. Důkladně promíchejte a pak vzniklou směs rozdělte do košíčků. Pomocí lžíce směs co nejvíce smáčkněte do dna košíčků. Směs můžete odstavit do lednice, (nebo ji nechte jednoduše ležet na stole, jako já :D) zapněte si troubu na 150°a začněte se věnovat smetanové náplni.

Do mísy si vložte smetanový sýr. Je jedno, pokud právě nemáte k dospozici Philadelphii, nebo jiné jí podobné sýry. Pokud nejste žádný výjimečně náročný degustátor, tvarohová náplň vám také břicho neprovrtá, jak by řekla má babička :))))). Sýr v misce lehce našlehejte šlehačem na nízké obrátky. Následně přidejte cukr a šlehejte. Až se spojí můžete přidat citronovou šťávu, kůru, a vanilkový extrakt. Dále si vezměte vejce a oddělte od sebe žloutky a bílky. Žloutky smíchejte se smetanovou směsí - bílky ušlehejte samotné v jiné misce, a teprve poté je přidejte do smetanové směsi. Šlehejte, dokud se nespojí. Je důležité, abyste po celou dobu vašeho působení se šlehačem šlehali na nejnižší obrátky!!!! (kromě šlehání bílků)

K ruce si opět vezměte košíčky se sušenkovým základem. Smetanovou směs na ni pomocí lžičky rovnoměrně nalijte. Poté vložte do předehřáté trouby a pečte cca 15 až 20 minut. Po vyndání z trouby nechce dortíky vychladnout, a vložte na nejméně 2 hodiny do lednice.

Vaše dortíky zpestří poleva ze zakysané smetany. Zakysanou smetanu oslaďte dle své chuti - zhruba 1 až 2 lžíce moučkového cukru. Potřete jí své cheesecakes a navrch ozdobte oblíbeným ovocem, a pak už jen: DOBROU CHUŤ! :))))

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Kája Kája | Web | 16. července 2015 v 15:04 | Reagovat

Mám formu na muffiny a ještě jsem ji ani nepoužila, tak že bych to teď napravila? :) Tvůj recept si určitě uložím do oblíbených a časem ho vyzkouším.

2 Wendy Flowers Wendy Flowers | Web | 16. července 2015 v 19:34 | Reagovat

[1]: Určitě zkus, je to mňamka :))

3 Benjamin Benjamin | Web | 18. července 2015 v 23:51 | Reagovat

awww! To vypadá lahodně!
Určitě je zkusím.
No, tak si zatím jdu dát zbytek malin z lednice :3

4 Ennie Ennie | Web | 27. července 2015 v 20:54 | Reagovat

vypadají dobře :)

5 Elík Elík | Web | 10. října 2015 v 15:17 | Reagovat

Mňam ty vypadají dobře ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama